ZF 24

Francezii de la Expur integrează două fabrici în lupta cu Bunge

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

21.05.2014, 00:07 1760

Expur, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa uleiului, aduce în fabrica de la Slobozia echipamentele preluate în urmă cu un an de la fabrica Cargill din Podari.

Francezii integrează astfel două unităţi de producţie într-un singur loc pentru a crea un punct de forţă, unde vor procesa 500.000 de tone de seminţe oleaginoase anual. Mişcarea Expur vine ca răspuns la asocierea Bunge-Prio prin fabricile din Buzău şi Lehliu, grup cu care francezii îşi dispută supremaţia pe piaţa românească a uleiurilor. Expur a avut anul trecut afaceri de 254 milioane de euro iar rulajele Bunge-Prio sunt estimate a fi cu 3,5% mai mici.

WikiZF: Profilul companiei Bunge România

WikiZF: Profilul companiei Cargill Agricultură SRL

„Expur are acum 70% din piaţa de biodiesel din România şi Bulgaria. La uleiuri vegetale deţine aproximativ 42% din piaţa din România şi 55% din cota de piaţa a mărcilor private ale retailerilor“, a declarat Bernard Sargis, preşedintele Expur, în raportul anual, dat ieri publicităţii.

Compania a reasamblat deja linia de îmbuteliere a fostei fabrici Cargill din Podari, în această primăvară va remonta rafinăria, iar la toamnă va instala presele în fabrica pe care o deţine în localitatea Slobozia din Ialomiţa.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre producţia de biodiesel 

- date despre producţia de uleiuri raportată de Expur; investiţia Expur în silozul din Alexandria , capacitatea de stocare, metoda „silo bags“

- poziţia României în strategia Sofiproteol

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO