ZF 24

France Telecom, acuzata de "punerea in pericol a vietii angajatilor" si "hartuire psihologica"

14.03.2010, 19:23 39

Autoritatea franceza de inspectie a muncii a transmis curtii dejustitie din Franta raportul privind valul de sinucideri din cadruloperatorului de telefonie France Telecom, fosta conducere acompaniei fiind acuzata de "punerea in pericol a vietiiangajatilor" si de "hartuire psihologica", informeaza publicatiafranceza Le Figaro.

Raportul, care contine 82 de pagini a denuntat clar "politica dereorganizare" pusa in practica de directorii executivi aioperatorului in 2006.

Conform rezultatelor anchetei initiate la 14 decembrie, fostaconducere a fost alertata "de mai multe ori" cu privire la efectelepoliticii de management asupra "sanatatii angajatilor".

Medicina muncii, reprezentantii sindicali, casele de asigurarisi "chiar justitia" au tras semnale de alarme incepand din 2006 inaceasta privinta, a declarat, in raport, Sylvie Catala, inspectorpentru protectia muncii. Cu toate acestea, nu s-a intamplat nimicin politica companiei, conducerea mentinandu-si neschimbat planulde "ameliorare a randamentului, eficientizare si productivitate amuncii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO