ZF 24

Fostul teatru Odeon din Galaţi, o clădire emblematică a oraşului, a fost scoasă la vânzare la preţul de 690.000 euro, licitaţia fiind organizată de Romania Sotheby’s International Realty

Fostul teatru Odeon din Galaţi, o clădire emblematică...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2023, 09:50 3998

Clădirea fostului teatru Odeon din Galaţi, o construcţie emblematică a oraşului, a fost scoasă la vânzare la preţul de 690.000 euro, licitaţia fiind organizată de Romania Sotheby’s International Realty.

Construit iniţial în 1911 de către Apostol P. Papadopol, un comerciant cunoscut al vremii şi un filantrop apreciat, Fostul Teatru Odeon reprezintă un reper istoric şi cultural. După decesul lui Papadopol în 1914, teatrul a trecut în posesia lui Ioan D. Prodrom, o rudă apropiată şi fost partener de afaceri. Prodrom, o figură respectată în cercurile politice şi comerciale din Galaţi, a transformat teatrul într-un centru cultural.  

Clădirea, amplasată pe  strada Domnească, are încă o serie de elemente arhitecturale originale intacte, printre care şi faţada renovată.

Compania de consultanţă imobiliară a vândut anterior altă proprietate istorică din Galaţi, Casa Auschnitt, care a fost în ultimii ani cazino şi restaurant.

Romania Sotheby’s International Realty operează atât la nivel naţional, având sediul central la Bucureşti şi o reţea de colaboratori în toată ţară, cât şi la nivel internaţional, ca parte a reţelei Sotheby’s International Realty.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO