ZF 24

Fostul candidat la presedintia SUA, John McCain: Bancile ar trebui lasate sa falimenteze

Fostul candidat la presedintia SUA, John McCain: Bancile ar trebui lasate sa falimenteze
09.03.2009, 12:45 21

Republicanii John McCain si Richard Shelby au declarat ca guvernul american ar trebui sa permita colapsul bancilor majore din SUA daca acestea nu fac fata conditiilor de pe piata, scrie International Herald Tribune.

John McCain, fostul candidat republican la presedintia SUA, a acuzat Trezoreria ca evita “luarea unor decizii majore” prin care sa permita colapsul bancilor cu probleme din SUA. “Inchideti-le, scoateti-le din activitatile economice”, a afirmat Shelby, membru al Comitetului bancar din Senatul american, in cadrul unei emisiuni difuzate pe postul american de televiziune ABC.

Desi senatorul nu a nominalizat bancile care ar trebui lasate sa falimenteze, el a sugerat ca Citigroup s-ar putea afla pe lista respectiva, declarand ca banca “a reprezentat dintotdeauna copilul-problema al sistemului bancar”. Trezoreria SUA a anuntat ieri ocuparea a trei posturi aflate in subordinea secretarului Timothy Geithner. Alan Krueger a fost numit in functia de asistent pentru politici economice, Davis Cohen a fost ales ca asistent al biroului de terorism si inteligenta financiara, in timp ce Kim Wallace si-a adjudecat postul de asistent pe probleme legislative.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO