ZF 24

Fostele cinematografe din Galaţi vor fi transformate în centre comunitare cu fonduri PNRR. Investiţia totală depăşeşte 7 milioane de lei

Fostele cinematografe din Galaţi vor fi transformate în...

Autor: Petru Mazilu

16.02.2023, 13:35 385

Clădirile în care se află fostele cinematografe din oraşul Galaţi vor fi reabilitate şi transformate în centre comunitare cu fonduri PNRR.

Este vorba despre trei cinematografe construite în perioada comunistă şi cunoscute de gălăţeni sub numele de Ţiglina, Dacia şi Flacăra.

Clădirile se află în stare de ruină de mulţi ani. Recent, Primăria Galaţi a ajuns la o înţelegere cu RADEF prin care municipalitatea preia spaţiile şi se angajează să le reabiliteze şi să difuzeze cel puţin un film pe săptămână.

Centrele pentru care Primăria a semnat contracte de finanţare prin PNRR vor avea alte destinaţii. Fostul cinematograf Ţiglina ar putea găzdui Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver”, fostul cinematograf Flacăra va deveni centru de conferinţe şi pentru alte evenimente ale comunităţii, iar fostul cinema Dacia se va transforma în centru de excelenţă în robotică.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 7 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO