ZF 24

Ford vrea sa vanda brandul Aston Martin pentru 2 mld. dolari

03.09.2006, 15:56 21

Ford Motor a decis sa vanda brandul Aston Martin, producatorul american fiind nevoit sa renunte la acesta pentru a face fata pierderilor uriase de pe piata interna.
Al doilea mare producator auto din Statele Unite a delegat o banca de investitii sa intermedieze vanzarea pretul cerut fiind de aproape 2 miliarde de dolari (1,55 mld. euro), o valoare mult mai mare decat cea prognozata de analistii financiari. Ford a spus ca poarta discutii cu "terti interesati de afacere", dar ca va pastra o cota minoritara din companie.
Vanzarea a aparut la un moment in care Ford ia in consideratie ce alte branduri sa vanda pentru a finanta restructurarea si reduce pierderile la Premier Automotive Group, divizia de automobile de lux, care a avut pierderi de 162 milioane de dolari in al doilea trimestru. Aceasta divizie trebuia sa revina pe profit anul acesta, dupa ce anul trecut a pierdut 100 milioane de dolari.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO