ZF 24

Ford pariază pe modelele sport şi prezintă noile GT şi Focus RS. Galerie FOTO

Ford Geneva

Ford Geneva

Autor: Bogdan Alecu

05.03.2015, 15:32 429

Ford a venit la Geneva în acest an cu întreaga armadă de automobile sport, demonstrând că poate concura nu doar cu Opel sau Volkswagen ci chiar cu Ferrari sau Lamborghini.

Americanii au prezentat în cadrul Salonului Auto noua generaţie a lui Ford GT, un supercar echipat cu un motor pe benzină EcoBoost supraalimentat de 3,5 litri şi peste  600 CP cu o caroserie realizată din fibră de carbon. Potrivit Ford, noul GT va oferi acceleraţii uimitoare datorate greutăţii reduse a maşinii şi cel mai probabil maşina va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde şi va putea rula cu 350 km/h. Anual, Ford va produce 250 de unităţi din noul GT al cărui preţ va porni de la circa 300.000 de euro, fiind un rival redutabil pentru Lamborghini Aventador.

La aproape un an de când au lansat Focus facelift Ford a prezentat tot la Geneva noul Focus RS, cea mai performantă versiune a hot-hatchului. Maşina dispune de acelaşi motor pe benzină EcoBoost de 2,3 litri în patru cilindri de 320 CP ce se regăseşte şi pe Mustang dar cuplat în premieră la un sistem de tracţiune integrală.

Printre noutăţile aduse de noul RS se numără sistemul Drive Modes din care „ajustează” setările maşinii în trei moduri – Normal, Sport, Circuit  şi Drift. În plus, la fel precum automobilele supersport, Focus RS va dispune şi de sistemul Launch Control.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO