ZF 24

Ford intentioneaza sa produca un autovehicul exclusiv in Romania

18.07.2007, 11:19 14

Ford are in curs de proiectare un nou model de automobil care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova, a carei achizitie o negociaza cu statul roman, urmand ca productia unitatii sa fie destinata in special exportului, a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming, la televiziunea publica.

"Va fi un model nou fabricat in Romania, care va produs numai in Romania. (Autovehiculul - n.r.) nu va fi conceput in Romania, fiind in proces de proiectare in Germania si Marea Britanie, unde noi ne proiectam masinile", a spus Fleming, intr-un interviu la TVR.

Presedintele Ford a precizat ca grupul american intentioneaza sa creasca productia anuala de la Craiova la circa 300.000 de autovehicule, din care 90% vor fi destinate exportului, precum si 300.000 de motoare dintre care circa 70% vor fi livrate in strainatate.

Totodata, Fleming a mai adaugat ca Ford va garanta toate locurile de munca existente la fabrica de la Craiova si chiar va crestere numarul acestora pana la minim 7.000 de angajati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO