ZF 24

Ford: Autoturismele produse la Craiova vor fi transportate pe calea ferata

02.10.2007, 13:14 19

Reprezentantii companiei Ford au anuntat ca pentru a putea realiza 300.000 de unitati pe an in fabrica de la Craiova, vor avea nevoie de sprijinul guvernului pentru modernizarea infrastructurii.

Reprezentantii companiei impreuna cu ministrul Ludovic Orban s-au intalnit in aceasta dimineata la sediul Ministerului Transporturilor pentru a discuta dezvoltarea infrastructurii feroviare din Craiova si imbunatatirea infrastructurii rutiere ce face legtura cu portul Constanta.

"Dupa construirea drumului expres Craiova-Pitesti, aproximativ 400-450 de masini vor fi trasportate zilnic de catre companie pe aceasta ruta", a declarat Orban.

Fondurile necesare modernizarii infrastructurii vor fi asigurate prin programul POS-T (Programul Operational Sectorial de transport ), al carui buget se ridica la aproximativ 5,7 miliarde de euro.

"Cea mai mare parte dintre solicitarile companiei se aflau deja in vederea noastra. Aproximativ 80% din rutele ce vor fi folosite de catre producatorul de autoturisme se afla in diferite faze de lucru, fie ca este vorba de alcatuirea unui studiu de fezabilitate fie de licitarea lucrarii", a declarat Orban.

"Cea mai mare parte a autoturismelor produse in fabrica de la Craiova vor fi transportate pe calea ferata. Nu ne facem griji pentru evolutia lucrarior deoarece p=na acum colaborarea cu Ministerul Transporturilor a fost foarte buna. Productia Ford in fabrica de la Craiova va fi demarata in primul trimestru al lui 2009", a declarat Lyle Watters, directorul de strategie Ford Europa.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO