ZF 24

Fondurile Raiffeisen au fost "best-seller - uri" in primul semestru

30.07.2009, 12:05 20

Fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management (RAM) au atras cel mai mare volum al subscrierilor din piata in primul semestrul al anului 2009, atragand peste 250 mil lei de la investitori, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din subscrierile nete din piata.

Cea mai mare parte din crestere a fost generata de fondul deschis de investitii Raiffeisen Monetar, lansat in septembrie 2008, cu active de peste 350 mil. lei in prezent.
In prezent, totalul activelor administrate de RAM a depasit echivalentul a 100 mil. euro.

"Se dovedeste ca intelegerea caracteristicilor produselor trezeste clientilor apetitul pentru fondurile de investitii, desi acestea nu se bucurau de cea mai favorabila perceptie in trecut. Eforturile consilierilor nostri de clientela au dat rezultatele scontate, astfel incat randamentele atractive si stabilitatea fondului Raiffeisen Monetar sunt intelese acum de un numar din ce in ce mai mare de investitori. Astfel, numarul subscrierilor noi a depasit 300 pe zi, mai mult decat triplu comparativ cu volumul de acum trei luni si de zece ori mai mult decat la inceputul anului”, a spus Madalina Teodorescu, directorul executiv al Ariei Vanzari Retail si Distributie a Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa total active, cu o cota de piata de 21% la 30 iun 2009.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO