ZF 24

Fondurile Raiffeisen au ajuns la active de 300 mil.euro

18.02.2010, 13:47 15

Societatea de administrare a investitiilor Raiffeisen AssetManagement a ajuns la active nete in gestiune in valoare de 300mil. euro. Cresterea de active de la inceputul anului 2010 pana inprezent a depasit 40 mil. euro.

Din totalul activelor administrate, aproximativ 42% (126 mil euro)reprezinta investitii in obligatiuni si certificate de trezorerie,din care aprox 70 mil euro sunt plasamente in titluri de stat.Investitiile in actiuni si fonduri de actiuni reprezinta 6,2% dintotal, respectiv 19 mil euro. Ponderea actiunilor in totalulactivelor este inca redusa, corespunzatoare structurii actuale aactivelor financiare ale populatiei, insa perspectivele suntpozitive, potrivit companiei.

Aproximativ 59% din active sunt plasamente in lei, iar restulreprezinta plasamente in valuta, o parte dintre acestea din urmaavand riscul valutar acoperit.

"Pe masura ce mediul economico-social va deveni mai stabil sigradul de educatie financiara se va imbunatati, populatia isi vaputea asuma orizonturi investitionale mai lungi. De asemenea,importanta fondurilor de actiuni in totalul fondurilor mutuale estede asteptat sa creasca, media europeana fiind undeva la peste 30%,fata de putin peste 5% in Romania", a spun Mihail Ion, presedintelesocietatii Raiffeisen Asset Management.
Raiffeisen AM este al doilea cel mai mare administrator de fonduridin piata locala, gestionand un portofoliu de sase fonduri deschisesi un fond inchis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO