ZF 24

Fondurile de pensii private cer relaxarea reglementarilor privind investitiile la Bursa, ca urmare a crizei financiare

03.10.2008, 13:02 19

Miecuri au vut loc o serie de discutii cu privire la protectia participantilor la fondurilor de pensii private, in contextul crizei financiare internationale, in cadrul intalnirii lunare obisnuite dintre Comitetul Director al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) si Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), se arata intr-un comunicat al APAPR.

Conducerile APAPR si CSSPP au avut discutii de informare reciproca si schimb de opinii privind evolutia crizei financiare la nivel international si implicatiile acesteia asupra sistemului de pensii private din Romania.

In urma discutiilor s-a stabilit ca soliditatea sistemului de pensii private din Romania si implicit soliditatea fondurilor de pensii private (administrate privat si facultative) nu sunt afectate de criza financiara.

Totusi, in contextul in care pietele de capital din Romania si din intreaga lume sufera pierderi importante, iar fondurile de pensii private sunt obligate prin legislatie sa investeasca in actiuni listate, conducerea APAPR a solicitat CSSPP relaxarea temporara a legislatiei secundare (norme ale CSSPP) privind investitiile, care sa protejeze fondurile si participantii de expunerea la pierderile bursiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO