ZF 24

Fondurile de Pensii: Prin natura mandatului pe care il au, politicienii vad doar efectele pe termen scurt

23.04.2009, 12:31 20

Administratorii Fondurilor de Pensii sustin ca statul incearca sa aiba grija de actuala generatie in varsta, prin majorarea pensiilor sau asigurarea medicamentelor necesare, ei fiind in principal cei care merg la vot, dar uita sa asigure buna-stare la batranete si actualei tinere generatii.

Guvernul a hotarat inghetarea contributiei la pilonul II de pensii la nivelul de 2%, ceea ce inseamna ca sumele din conturile individuale ale participantilor nu vor mai creste anul acesta cu 0,5 puncte dupa cum era prevazut initial.

“Suntem cel putin ingrijorati de ce se intampla. Este deseori presiune politica, este vazut prea mult efectul imediat si prea putin pe termen lung. Prin natura mandatului pe care il au, vad doar efectele pe termen scurt”, spune Emilia Bunea, CEO al ING Pensii, in cadrul unei conferinte a APAPR.
La randul sau, Crinu Andanut, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, spune ca actualii guvernanti uita ca si cei tineri de astazi vor ajunge in situatia celor batrani de astazi, daca nu se continua reforma in sistemul de pensii.

“Se incearca solutii pentru medicamentele si pensiile actualilor batrani, principalii votanti, si desigur ca este importanta si suferinta celor de azi. Dar nu cred ca o generatie are drept de amanetare a viitoarei generatii. Daca nu facem ceva azi pentru poimaine, vom fi din nou in aceeasi situatie. Efortul pompieristic de a acoperi nevoile de azi, ne face sa uitam de nevoile de maine si tot asa”, spune Andanut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO