ZF 24

Fondul de investitii Raiffeisen Monetar a atras in aprilie 5% din sumele economisite de romani

05.06.2009, 17:45 116

Fondul de investitii Raiffeisen Monetar, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management, a atras pe parcursul lunii aprilie peste 52 de milioane de lei de la investitorii persoane fizice, aproximativ 5% din ceea ce romanii au economisit pe parcursul lunii, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Conform datelor fondului detinerile persoanelor juridice in sistemul bancar sunt in scadere, fondul atragand in ultimele doua luni aproximativ 22 milioane lei de la companii mici si mijlocii.

"Se contureaza o imbunatatire a culturii economisirii in Romania, tocmai datorita crizei financiare. Multi oameni isi pun acum problema acumularii unor surse lichide care sa poata fi folosite in conditii neprevazute. Chiar daca veniturile disponibile nu vor mai creste in acelasi ritm ca in trecut, scaderea consumului permite cresterea economisirii in continuare", a declarat intr-un comunicat Mihail Ion, presedintele SAI Raiffeisen Asset Management.

In ultimele trei trimestre, valoarea activelor detinute de Raiffeisen Asset Management a urcat pana la 75 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO