ZF 24

FMI redevine optimist privind cresterea economica a Romaniei

19.10.2006, 13:07 12

Cresterea economica va depasi 7% anul acesta, afirma expertii Fondului Monetar International, intr-un document ce cuprinde concluziile staff-ului FMI in urma vizitei din Romania.



Estimarea de "peste 7%" reprezinta o imbunatatire importanta fata de ultima prognoza a FMI, care vedea in urma cu o luna o crestere economica de 5,5%. Deocamdata, prognoza oficiala arata o crestere a PIB de 6,7% pentru 2006, dar aceasta estimare ar putea fi revizuita in sus peste circa o saptamana.



De altfel, este pentru prima data in ultimii doi ani cand estimarile de crestere economica avansate de FMI sunt mai optimiste decat prognozele nationale. In luna aprilie a acestui an, expertii Fondului dadeau probabila o crestere de 5,2% in 2006.



De asemenea, expertii Fondului sunt de parere ca inflatia va cobori in luna decembrie pana la 5,7% (in interiorul intervalului tintit de BNR), dar ar putea atinge 6,4% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO