ZF 24

FMI: Guvernul a pregatit un program realist de convergenta a Romaniei cu UE

15.06.2007, 00:09 18

Guvernul a pregatit un program realist de convergenta reale a Romaniei cu UE, identificand in mod corect importanta acestui factor, se arata intr-un material redactat de Fondul Monetar International (FMI).

"Pentru a-si atinge obiectivul legat de asoptarea monedei europene, Romania va trebui sa accelereze agenda reformelor structurale. Prioritatile includ eficientizarea serviciilor publice, accelerarea privatizarilor in sectorul energetic, cresterea fortei de munca, crearea de noi locuri de munca si reducerea coruptiei, imbunatatind astfel mediul de afaceri", se arata in documentul FMI.

Expertii Fondului sunt de parere ca eforturile Romaniei de "a prinde din urma" statele bogate din UE va fi impulsionat de resursele financiare venite din partea Uniunii.

Fondurile post aderare, utilizate integral, vor reprezenta un aport anual de 3-5% din PIB in perioada 2007-2014. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO