ZF 24

Florea Diaconu mută proiectele imobiliare ale Delta ACM pe o firmă nou-creată

Florea Diaconu mută proiectele imobiliare ale Delta ACM...

Autor: Ioan Dornescu

23.05.2014, 00:00 2322

Compania de construcţii Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93, deţinută de omul de afaceri Florea Diaconu, se divizează parţial şi transferă o parte din patrimoniu şi activitatea de administrare imobiliară către o nouă entitate, Carpaţi Asset Management.  Divizarea este simetrică, astfel încât cotele de participare rămân similare în cadrul celor două firme. Diaconu Florea deţine 99,999973% din capitalul social al Delta ACM, diferenţa de fiind în posesia Elenei Diaconu. Activele transferate către Carpaţi Asset Management, în valoare de 58 milioane lei, cuprind proprietăţi imobiliare (clădiri, terenuri) intabulate sau în curs de intabulare şi creanţe, aferente activităţilor conexe ale Delta ACM.

În urma divizării, Delta ACM va avea un capital social de 209,7 milioane lei, iar Carpaţi Asset Management de 51 milioane lei. Terenurile transferate către Carpaţi Asset Management însumează 82 hectare şi sunt situate în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi şi Olt, iar clădirile sunt amplasate în Bucureşti şi Ilfov. Delta ACM, unul dintre cei mai mari constructori români, a fost înfiinţată în 1993 şi a încheiat anul trecut cu afaceri de 544 milioane lei (123 milioane euro), având şi peste 1.500 de angajaţi. Printre cele mai importante contracte din portofoliul companiei se numără lucrările de la Magistrala 5 a metroului bucureştean sau construcţia unei autostrăzi în Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO