ZF 24

Flamingo negociaza stergerea unor datorii de 4,5 milioane de euro

Flamingo negociaza stergerea unor datorii de 4,5 milioane de euro
18.11.2009, 12:56 17

Retailerul electroIT Flamingo a anuntat ca deruleaza in prezentnegocieri cu principalii furnizori inactivi pentru restructurareadatoriilor, sperand sa obtina stergerea unor datorii in valoare de20 de milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro).

"Avem o cooperare stransa cu furnizorii activi pentru a asigura oaprovizionare buna in varful sezonului", mentioneaza reprezentantiiFlamingo in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

In acelasi timp compania a semnat un acord cu banca finantatoareING pentru restructurarea unor datorii aferente unei linii definantare de 17,5 milioane de euro.
electrocasnice Flamingo International a anuntat o scadere de 53,6%a vanzarilor in al treilea trimestru al anului, la 81,9 milioane delei (19,3 milioane de euro), continuand declinul inregistrat inprima jumatate de an.

Scaderea a fost accentuata de renuntarea treptata la activitatilede wholesale, care reprezentau in trimestrul trei al anului trecutaproximativ 40% din cifra de afaceri.
Pe intreg parcursul primelor 9 luni ale anului Flamingo ainregistrat o cifra de afaceri de 269 milioane de lei (63,7milioane de euro), cu 48% mai putin decat in acelasi interval din2008.

Totodata, datoriile aferente primelor noua luni au crescut de patruori, la 62,4 milioane de lei ( 14,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO