ZF 24

Firma de avocatură Dentons a asistat UniCredit Bulbank şi EBRD în finanţarea proiectului pentru centrala solară Tsenovo din Bulgaria

Firma de avocatură  Dentons a asistat UniCredit Bulbank...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2024, 13:26 57

Firma de avocatură globală Dentons a oferit consultanţă juridică UniCredit Bulbank şi BERD în finanţarea construcţiei şi operării unei centrale solare de mari dimensiuni în nord-estul Bulgariei şi adăugarea a 112,5 MW de capacitate solară nouă în sistemul naţional de electricitate.

BERD a garantat până la 25 de milioane de euro din finanţarea proiectului în cadrul platformei sale de partajare a riscurilor. Acesta reprezintă primul proiect de energie regenerabilă finanţat de la zero în cadrul acestei platforme.

Sponsorul centralei solare Tsenovo este Enery Development, o companie de infrastructură cu sediul în Viena, care operează mai mult de 300 MW de centrale de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est. Enery este susţinută de Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări.

Echipa Dentons a fost coordonată de Mark Segall, partener în cadrul departamentului de drept financiar-bancar, asistat de Maria Tomescu (counsel), Cristina Staicu (associate) şi Magdalena Luniak (trainee solicitor).

Claudiu Munteanu-Jipescu (partener) şi Elena Vlăsceanu (counsel) au oferit asistenţă juridică specializată în sectorul energetic.

Dentons a colaborat cu firmele de avocatură Djingov Gouginski Kyutchukov & Velichkov şi Binder Grösswang – membre ale reţelei Nextlaw - care au asistat pe aspecte de drept bulgar şi austriac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO