ZF 24

Firma bancherului acuzat de frauda secolului nu a fost verificata niciodata de autoritati

14.12.2008, 11:22 17

Firma de investitii a fostului presedinte Nasdaq, Bernard Madoff, arestat la sfarsitul saptamanii pentru o frauda financiara estimata de el insusi la 50 de miliarde de dolari, nu a fost supusa niciodata verificarii din partea autoritatilor din domeniul investitiilor, in ultimii doi ani, scrie Bloomberg.

Securities and Exchange Commission (SEC) - autoritatea de pe piata de capital din SUA - nu a examinat registrele firmei lui Madoff, de cand acesta a inregistrat-o in septembrie 2006, potrivit unor surse din cadrul institutiei. In mod normal, SEC verifica activitatea firmelor de investitii in primul an de activitate si periodic,  la cinci ani, potrivit unor oficiali ai agentiei.

Madoff, in vartsa de 70 de ani, a oferit consultanta peSEC in domeniul reglementarii activitatii de pe piata investitiilor. Abilitatea lui de a eluda autoritatile ar putea alimenta indoielile privinde eficienta SEC. "Avand in vedere magnitudinea fraudei, te-ai astepta ca aceasta infractiune sa fie descoperita in urma unei inspectii", spune un analist (frauda a fost descoperita dupa ce Madoff s-a confesat angajatilor si familiei - n.red..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO