ZF 24

Filiala din Portugalia a DIGI a semnat un contract cu Vodafone Portugal pentru utlizarea unor frecvente şi accesul la reteaua de fibră optică detinută de Vodafone

Filiala din Portugalia a DIGI a semnat un contract cu...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2023, 09:34 2695

Filiala din Portugalia a DIGI a semnat un contract cu Vodafone Portugal pentru utlizarea unor frecvente şi accesul la reteaua de fibră optică detinută de Vodafone.

Contractul face parte dintr-un pachet de remedii pe care Vodafone urmează să îl transmită Autorităţii de Concurenţă din Portugalia în legătură cu achiziţia de către acesta din urmă a Cabonitel S.A./NOWO Communications S.A.

Societatea doreşte să informeze piaţa cu privire la faptul că în data de 8 decembrie 2023, DIGI PORTUGAL LDA. (“Digi Portugal”) şi VODAFONE PORTUGAL – COMUNICAÇÕES PESSOAIS, S.A. (“Vodafone”) au încheiat un contract cadru în baza căruia, după aprobarea Autorităţii de Concurenţă din Portugalia, vor fi alocate Digi Portugal drepturiler de utilizare a frecvenţelor de 2x10 Mhz în banda de 1,800 Mhz şi 2x10 Mhz în banda de 3,400-3,800 Mhz precum şi accesul en-gros bitsream la reţeaua de fibră optică proprietatea Vodafone, aceasta făcând parte dintr-un pachet de remedii pe care Vodafone urmează să îl transmită Autorităţii de Concurenţă din Portugalia în legătură cu achiziţia de către acesta din urmă a Cabonitel S.A./NOWO Communications S.A”, se arată într-un anunt publicat de DIGI la BVB.

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI), companie antreprenorială controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a raportat venituri de 1,23 mld. euro în primele nouă luni din 2023, faţă de 1,1 mld. euro în aceeaşi perioadă a anului precedent, deci în creştere cu 13%. În moneda naţională, veniturile au fost de circa 6,2 mld. lei.

Digi are o capitalizare bursieră de 4,1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO