ZF 24

Fermierii pot depune din luna ianuarie cereri de finantare pentru investitii în pomicultură, în cadrul unui program derulat de Ministerul Agriculturii, cu fonduri totale de 151 milioane euro

Fermierii pot depune din luna ianuarie cereri de...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2023, 12:18 202

Fermierii pot depune din ianuarie cereri de finantare pentru investitii în pomicultură, în cadrul unui program lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu o valoare totală de 151 milioane euro.

Sprijinul nerambursabil acordat este de maximum 65% din costurile eligibile, fără a depăşi suma de 1,5 mil. euro/proiect, cu excepţia proiectelor care implică achiziţia de utilaje şi echipamente agricole, al căror cost nu poate depăşi 300.000 euro.

Sesiunea de depunere a  proiectelor pentru DR-15 - Investiţii în exploataţii pomicole ses desfăşoară în perioada 8 ianuarie-30 aprilie, iar din totalul fondurilor alocate 142 milioane euro merg pe componenta de înfiinţare şi modernizare exploataţii pomicole, iar 8 milioane euro pentru pepiniere pomicole.

Investitiile vizează creşterea competitivităţii exploataţiilor pomicole prin dotarea cu utilaje şi echipamente, înfiinţarea, modernizarea şi/sau extinderea unităţilor de procesare, înfiinţarea de plantaţii, reconversia plantaţiilor existente şi creşterea suprafeţelor ocupate de pepinierele pomicole.

Beneficiarii acestei sesiuni sunt fermierii (cu excepţia persoanelor fizice), cooperativele agricole şi societăţile cooperative care deservesc interesele membrilor, grupurile şi organizaţiile de producători recunoscute de MADR.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO