ZF 24

Fed va supraveghea in locul SEC societatile financiare mari pentru a impiedica estimari eronate de genul "too big to fail"

20.05.2009, 15:12 24

Administratia prezidentiala din SUA ar putea reduce o parte din atributiile autoritatii bursiere (SEC) pentru a le oferi Rezervei Federale (Fed), in cadrul unui proces de reorganizare a sistemului de reglementare care ar putea fi publicat saptamana viitoare, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Propunerea care este in curs de definitivare, va oferi reprezentantilor Fed autoritatea de a supraveghea institutiile financiare considerate "prea mari ca sa cada (in engleza "too big to fail")". Fed ar putea mosteni o parte din competentele SEC.

Reputatia Securities and Exchange Commission (SEC), institutia cu o traditie de 75 de ani, menita sa apere investitorii si sa vegheze pe Wall Street, a fost puternic afectata in ultima perioada, criticii reprosandu-i ca nu a reusit sa prevada criza si nici sa descopere cea mai mare frauda din istoria finantelor, schema Ponzi de 65 de miliarde de dolari, realizata de Bernard Madoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO