ZF 24

Farmacistii ameninta: In curand va fi imposibila livrarea de medicamente gratuite sau compensate

13.10.2009, 14:54 23

Farmaciile ar putea sista livrarile de medicamente compensate sigratuite, dupa ce, saptamana trecuta, Executivul a hotaratmajorarea termenului de plata a facturilor emise de unitatileaflate in contract cu casa de asigurari de sanatate, de la 60 la210 zile, masura fiind aplicabila retroactiv, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti de ColegiulFarmacistilor din Romania, masura se va aplica incepand cu lunaiunie 2009.

"Cu alte cuvinte, timp de sapte luni de acum inainte, farmaciilear trebui sa plateasca lunar medicamentele pe care leachizitionează, taxele si impozitele catre bugetul de stat, TVA-ul,salariile, chiriile si utilităţile, fara sa incaseze nimic. Dealtfel, incepand cu luna iunie a acestui an, casele judetene deasigurari au facut plati la cota de avarie, pentru medicamentelecompensate si gratuite, platile efectuate catre farmacii fiind laun minim istoric", potrivit Colegiului Farmacistilor.

Totodata, medicamentele eliberate de farmacii pentru programelenationale de sanatate nu au mai fost achitate de catre caselejudetene de asigurari incepand din luna martie 2009, arata sursacitata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO