ZF 24

Farmache: Cel mai bine pentru FP ar fi sa accelereze procedurile de listare la BVB

10.11.2009, 12:30 24

Cea mai buna solutie pentru actionarii Fondului Proprietatea arfi, probabil, accelerarea procedurilor de listare la Bursa deValori Bucuresti, desi tranzactionarea pe sistemul alternativ araduce un plus de transparenta in urmatoarea perioada, apreciazapresedintele Bursei, Stere Farmache, citat de Mediafax.

"Nu subestimez rolul pe care ar putea sa il aiba sistemulalternativ de tranzactionare, iar probabil era bine sa fi existatun minim de tranzactionare pe aceasta platforma, cu actiuni maiputin sensibile si nu de o asemenea anvergura", a spus Farmache, laun seminar organizat de Fondul Proprietatea si Mediafax privindoportunitatea tranzactionarii actiunilor Fondului pe platformaRomanian Over-The-Counter (ROTC).

Desi recunoaste ca sistemul de tranzactionare alternativ are oreglementare foarte joasa, oficialul BVB a evidentiat avantajulunui pret de referinta care poate fi anuntat la sfarsitul zilei detranzactionare.

"Preturile actiunilor tranzactionate pe o bursa fata de o piataneorganizata sunt mai mari cu 20-25%", a adaugat Farmache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO