ZF 24

Farmache, BVB: Este timpul pentru consolidarea pietei de capital

04.03.2010, 12:18 24

Piata de capital ar trebui sa treaca printr-un proces deconsolidare astfel incat sa reprezinte un canal alternativ deplasare a economiilor, a declarat Stere Farmache, presedintele CAal BVB.

"Bursa de Valori poate analiza o consolidare sau cooperaristrategice cu alti operatori cum sunt Bursa de la Sibiu sau burselede energie", a spus Farmache la simpozionul "Romania - 2010.Perspective financiare si economice".

El remarca lichiditatea inca scazuta a pietei in timp cepreturile au revenit pe crestere fata de nivelurile din 2008,conferind astfel castiguri consistente celor care au intrat pepiata in primavara lui 2009.

In alta ordine de idei, Farmache spune ca se contureaza o cereresolida de titluri din partea fondurilor de pensii care au prinexcelenta vocatie de investitori pe bursa, dar acestea, la randullor, cer alternative de plasament in actiuni ale unor companii maricare sa le ofere atat transparenta in procesul de guvernantacorporativa cat si lichiditate astfel incat sa poata face exiturila momentul dorit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO