Farmache, BVB: Este timpul pentru consolidarea pietei de capital

Autor: Liviu Chiru 04.03.2010

Piata de capital ar trebui sa treaca printr-un proces de consolidare astfel incat sa reprezinte un canal alternativ de plasare a economiilor, a declarat Stere Farmache, presedintele CA al BVB.

"Bursa de Valori poate analiza o consolidare sau cooperari strategice cu alti operatori cum sunt Bursa de la Sibiu sau bursele de energie", a spus Farmache la simpozionul "Romania - 2010. Perspective financiare si economice".

El remarca lichiditatea inca scazuta a pietei in timp ce preturile au revenit pe crestere fata de nivelurile din 2008, conferind astfel castiguri consistente celor care au intrat pe piata in primavara lui 2009.

In alta ordine de idei, Farmache spune ca se contureaza o cerere solida de titluri din partea fondurilor de pensii care au prin excelenta vocatie de investitori pe bursa, dar acestea, la randul lor, cer alternative de plasament in actiuni ale unor companii mari care sa le ofere atat transparenta in procesul de guvernanta corporativa cat si lichiditate astfel incat sa poata face exituri la momentul dorit.