ZF 24

Fair Play istoric: MCCain isi indeamna sustinatorii sa-l sprijine pe Obama

Fair Play istoric: MCCain isi indeamna sustinatorii sa-l sprijine pe Obama
05.11.2008, 13:33 18

"Ne-am luptat, si ne-am luptat in maniera cea mai dura posibil. Si pentru ca am esuat, acest esec este al meu, nu al vostru", a declarat republicanul John McCain in fata sustinatorilor sai, la Phoenix, capitala statului Arizona, dupa ce a devenit clar ca a fost invins in alegerile prezidentiale.

"Poporul american si-a spus parerea si si-a spus-o foarte clar", a adaugat MC Cain, in varsta de 72 de ani.

Fostul candidat republican a vorbit despre caracterul istoric al acestor alegeri. "Recunosc semnificatia aparte pe care o au pentru americanii de culoare", a adaugat el, reamintind ca, in urma cu un secol, presedintele Theodore Roosevelt, a socat numerosi americani, invitand un afroamerican la Casa Alba.

"America de astazi se afla la ani-lumina de intoleranta cruda si abominabila din acele vremuri. Alegerea unui american de culoare la presedintia SUA este cea mai mare dovada", a spus MCCain. "Este o perioada dificila pentru tara noastra. Si promit in aceasta seara sa fac tot posibilul pentru a-l ajuta (pe Obama - n.n.) sa depasim incercarile care ne asteapta", a adaugat el, indemnandu-si sustinatorii sa procedeze la fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO