ZF 24

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziţia unor linii de business ale UCM Reşita

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziţia unor...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2024, 13:21 63

EY România a asistat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, în procesul de achiziţie a unor linii de business selectate ale UCM Reşiţa.

Tranzacţia, structurată ca un transfer de afaceri, include platformele ABC şi Calnicel, şi face parte din strategia companiei de a-şi consolida capacităţile interne de întreţinere şi modernizare.

UCM Reşiţa S.A. este cea mai veche unitate industrială din Europa, fondata in anul 1771, şi care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate in exploatarea Hidroelectrica.

Transferul de afaceri a avut loc prin intermediul unui SPV (Vehicul cu Scop Special) creat de Hidroelectrica - UCMH (Uzina de Constructii Maşini Hidroenergetice S.R.L).       

Tranzacţia a fost semnată pe 8 decembrie 2023, iar încheierea a avut loc pe 11 martie 2024.

Echipele multidisciplinare ale EY au oferit consultanţă în materie de fuziuni şi achiziţii, asistenţă financiară şi fiscală, precum şi servicii de evaluare şi modelare a afacerii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO