ZF 24

Explozie la un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Două femei au murit şi alte două au fost rănite grav

Autor: Liliana Bujdei

30.11.2014, 11:57 138

Potrivit unui comunicat al procurorului şef al Parchetului Tribunalului Suceava, Lucian Stănescu, cercetarea la faţa locului este făcută de poliţişti, împreună cu angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sub supravegherea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică de la Parchetul Tribunalului Suceava.

Conform sursei citate, în dosarul penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, dar şi pentru neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

"În funcţie de rezultatul cercetărilor şi având în vedere complexitatea cauzei, impactul asupra comunităţii locale, a întinderii pagubelor şi a consecinţelor produse, Parchetul Tribunalului Suceava va analiza şi va dispune preluarea cauzei în vederea finalizării urmăririi penale", se mai arată în comunicat.

Sursa citată arată că duminică dimineaţă, la ora 3.30, la restaurantul "Trafic" din Câmpulung Moldovenesc a avut loc un accident de muncă în urma unei explozii, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor două, toate fiind angajate ale restaurantului. La o primă estimare, pagubele produse de explozie se ridică la aproximativ 50.000 de euro.

Clădirea restaurantului a fost avariată în proporţie de 80 la sută, fiind distruse geamurile şi o parte din zidul de susţinere, precum şi mobilierul.

De asemenea, la una din maşinile parcate în faţa restaurantului, un Mercedes Sprinter care tracta o platformă cu un autoturism Volkswagen Phaeton, au fost provocate avarii.

Din primele verificări la faţa locului a reieşit că explozia s-a produs de la o butelie de gaz care alimenta maşina de gătit din bucătăria restaurantului.

În momentul producerii exploziei în restaurant se aflau patru angajate, trei în bucătărie şi una în sală, precum şi cinci clienţi, cetăţeni din Republica Moldova. În urma deflagraţiei, una dintre angajate, în vârstă de 42 de ani, a murit, iar celelalte trei, de 21, 23 şi 42 de ani, au fost rănite grav, fiind preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, de unde au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava

Ulterior, femeia de 42 de ani, care avea arsuri de gradul III pe 90 la sută din suprafaţa corpului, a murit la spital.

De asemenea, femeia de 21 de ani, care are arsuri de gradul II şi III pe 60 la sută din suprafaţa corpului, a fost preluată de un elicopter SMURD şi urmează să fie transferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Cea de-a treia femeie, în vârstă de 23 de ani, a fost internată în secţia de chirurgie a SJU Suceava, aceasta având arsuri de gradul I şi II pe 9 la sută din suprafaţa corpului.

Cei cinci clienţi ai restaurantului s-au aruncat la podea în momentul exploziei, doi dintre ei fiind atinşi de cioburi şi suferind escoriaţii minore. Ei au primit ajutor medical de la echipele de intervenţie ajunse la faţa locului, refuzând să meargă la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO