ZF 24

Explicaţia productivităţii agricole slabe: densitatea tractoarelor, de 70 de ori mai mică decât în Franţa

> Agricultura locală, o piaţă care aduce an de an 6-7% din Produsul Intern Brut (PIB), are o densitate a tractoarelor de numai 20 de unităţi la 1.000 de fermieri, de şaptezeci de ori mai mică decât cea din Franţa, liderul agriculturii europene, potrivit unei analize a ZF făcute pe baza datelor Băncii Mondiale.
 
Gradul redus de mecanizare din agricultură este una dintre ex­plicaţiile care stau în spatele pro­ductivităţii agricole mici de pe piaţa locală. În lipsa unei pro­ducţii eficiente, România este susţinută pe a şasea poziţie în topul podu­că­to­rilor europeni de cereale doar de suprafaţa agricolă mare.
 
„Controlul mecanizării este pierdut în România pentru că nu mai avem industrie internă. La gradul de mecanizare sun­tem pe penultimul loc în UE. În Ro­mânia un tractor lucrează 52-53 de hectare, iar în Germania suprafaţa lucrată este de 4,8 hectare“, explică Gabriel Popescu, pro­fesor universitar la Facultatea de economie agro­ali­mentară de la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.