ZF 24

Explicaţia plină de cinism a primarului din Eforie despre cei 50 de copii care au ajuns în stradă

Explicaţia plină de cinism a primarului din Eforie...

Autor: Pro TV

03.10.2013, 10:43 1828

In timp ce Romania este lovita de cea mai friguroasa toamna din istorie, 50 de copii din Eforie Sud, impreuna cu parintii, s-au trezit sub cerul liber.

Adaposturile in care stateau au fost demolate de primarie, pentru ca nu aveau autorizatie. Iar o parte din cei mici au fost trimisi intr-o cladire dezafectata, fara apa, curent sau grupuri sanitare.

Cinic, primarul spera ca vor pleca singuri, asa cum se intampla cu maidanezii aciuati pe langa o macelarie, care se inchide.

200 de milioane de euro ar putea primi Romania in urmatorii 6 ani, daca responsabilii ar vrea sa rezolve problema copiiilor sarmani. Dar pentru asta tara noastra ar trebui sa schimbe legile si sa cheltuiasca banii eficient.

Melisa si Cristina sunt surori. Au 9 si 10 ani, iar de cand casa lor a cazut sub buldozere, cu greu isi mai gasesc puterea sa zambeasca. Nu au lipsit insa nicio zi de la scoala.

S-au adapostit intr-un vechi internat, in care e mai frig decat afara.

"Decat pe strada, ne-am bagat aici, fara lumina, fara apa, e foarte greu. Cel mic s-a imbolnavit rau de tot", spune mama copiilor.

"La iarna o sa ajunga in rampile de gunoi. Nu-I trimit nicaieri, ei se duc singuri. Noi facem ce trebuie sa facem: asanam zona, curatam, ducem gunoaiele de acolo. Stiti cum e: cand se inchide la macelarie, cainele mai sta cateva zile, dar pana la urma daca macelaria este inchisa trebuie sa plece in alta parte", declara Ovidiu Brailoiu, primar Eforie.

Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO