ZF 24

Exclusiv online - Cat ne mai costa o demisie din Parlament: 1 milion de euro

25.02.2010, 00:00 19

Guvernul va aloca aproximativ 4 milioane de lei (aproximativ 1milion de euro) pentru organizarea alegerilor din colegiul 19 dinBucuresti, pentru locul lasat liber de fosta presedinta aPartidului Conservator Daniela Popa, care a demisionat din CameraDeputailor in ianuarie.

Alegerile vor avea loc cel mai probabil in aprilie, potrivitunor surse din Guvern. Popa a demisionat din Parlament la inceputulanului, preferand un post de conducere in Comisia de Supraveghere aAsigurarilor, de unde primeste un salariu de pana la 10 000 de eurolunar, potrivit unor surse vehiculate in piata, fata de 2000 deeuro, cat avea la Camera Deputatilor.

Guvernul va organiza 61 de sectii de votare in sectorul 4 alCapitalei pentru cei 104 942 de alegatori cu drept de vot carelocuiescin zona arondata colegiului respectiv. Vor fi tiparite 115436 de buletine de vot si vor fi achizitionate 305 stampile, iarpeste 100 000 de timbre autocolante cu simbolul "votat" vor fiimpartite in sectorul 4, pentru campania de informare. Toateacestea vor costa deci, 4 milioane de lei (1 milion de euro) searata intr-o nota a Ministerului de Administratiei si Internelor.

Pana in prezent doar Liliana Ghervasiuc (PC), fosta sefa aLoteriei Romane, sustinuta de coalitia PSD-PC-PNL si-a anuntatcandidatura, in vreme ce PD-L face in prezent sondaje de opiniepentru a afla care este cel mai potrivit candidat dintreviceprimarul Capitalei Mircea Raicu, omul de televiziune FlorinCalinescu si fostul deputat Anca Constantinescu.

Este pentru a doua oara cand Guvernul organizeaza alegeri, dupanoiembrie 2008. Primul care a demisionat din parlament preferand ofunctie publica mai bine platita a fost Bogdan Olteanu, fostpresedinte al Camerei Deputatilor, care a ajuns anul trecutviceguvernator al BNR. Pentru alegerile din colegiul 1 dinBucuresti, organizate la inceputul acestui an Guvernul a alocataproximativ 400 000 de euro. Radu Stroe (PNL) l-a invins peHonorius Prigoana (PD-L) la alegerile la care s-au prezentatproximativ 20% dintre cetatenii cu drept de vot arondati colegiului1 din sectorul 1, dupa o campanie apatica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO