ZF 24

EvZ: De la un pret la altul

14.11.2007, 09:29 8

Produsele similare cumparate de ieseni de la hyper-market-urile din oras costa diferit, tarifele fiind dictate de furnizori.

Marile centre comerciale din Iasi se intrec in oferte speciale pentru a atrage cat mai multi clienti. Promotiile rezolva dintr-un foc doua probleme: fidelizeaza cumparatorii si cresc vanzarile hypermarket-urilor.

Evenimentul Zilei a facut o vizita la hypermarket-urile si magazinele de tip cash&carry pentru a vedea unde este mai ieftin pentru un iesean sa-si faca cumparaturile. Am constatat ca diferenta de pret la acelasi produs este de cativa bani, aceasta fiind dictata de furnizori.

Evz a comparat preturile practicate la faina de grau, la cea de porumb, la merele importate din Polonia si la ouale de cea mai buna calitate. De pilda, un kilogram de mere costa 2,84 de lei la Metro, in timp ce la Selgros pretul este mai mic cu aproape 5 bani. Cele mai scumpe mere se gasesc la Carrefour, unde un kilogram costa 3 lei.

Cea mai scumpa faina de grau am gasit la Kaufland, 1,79 de lei kilogramul, iar cea mai buna oferta la acelasi produs am intalnit-o la Selgros, 1,38 de lei. Diferenta dintre cel mai scump malai si cel mai ieftin se ridica la 5 bani. Astfel, un kilogram de faina de porumb la Metro costa 2,11 lei, in timp ce produsul de aceeasi marca poate fi cumparat la Selgros cu 2,61 de lei. Cea mai mica diferenta de pret se inregistreaza la oua, de 0,5 bani pe bucata. Evenimentul Zilei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO