ZF 24

Evolutie a titlurilor Vodafone influentate de posibilitatea vanzarii iPhone in Europa

28.06.2007, 18:04 21

Cotatia actiunilor operatorului de telefonie mobila Vodafone a atins un nou record al acestui an, evolutie influentata de informatiile potrivit carora grupul britanic ar putea incheia un acord de distributie in Europa a telefonului iPhone, produs de Apple, transmite Reuters.
Tilturile Vodafone erau cotate la 167,3 pence, la 12:14 GMT, cu 2,14% peste valoarea inregistrata la sfarsitul sedintei bursiere de ieri. In debutul sedintei de astazi, actiunile au atins 168,7 pence.
Noul produs Apple, prezentat de grupul american in luna ianuarie, va fi pus in vanzare maine dupa-amiaza.
Apple a incheiat un acord exclusiv, cu durata de cel putin doi ani, cu operatorul american de telefonie mobila AT&T. Operatorul va putea comercializa iPhone in SUA, la pretul de 500-600 de dolari, pentru clientii dispusi sa semneze un contract cu durata de doi ani.
Pe de alta parte, solicitarile formulate de Apple ar putea impiedica finalizarea cu succes a negocierilor.
Deutsche Telekom, din Germania, France Telecom, din Franta, si Telefonica, din Spania, sunt considerati, alaturi de Vodafone, potentiali concurenti pentru comercializarea terminalului in Europa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO