ZF 24

European Goldfields vinde actiuni de 112 mil. dolari pentru a finanta proiecte din Romania si Grecia

27.06.2007, 01:00 17

Compania canadiana European Goldfields, care detine 80% din proiectul minei de aur de la Certej, a obtinut 120 milioane dolari canadieni (112 milioane dolari) in urma unei oferte de actiuni, urmand sa utilizeze fondurile pentru dezvoltarea activitatilor din Romania si Grecia, a anuntat firma.
European Goldfields a oferit 27 milioane de actiuni ordinare, din care 24 milioane de actiuni de trezorerie, respectiv titluri emise anterior, dar care nu se aflau in circulatie. Pretul de vanzare al unei actiuni a fost de 5 dolari canadieni, se arata intr-un comunicat al firmei.
Oferta a determinat castiguri de 120 milioane de dolari canadieni pentru companie, respectiv 15 milioane de dolari canadieni pentru actionarul care a vandut titlurile.
Diferenta de 3 milioane de actiuni reprezinta o emisiune secundara de titluri, realizata in aceeasi termeni utilizati pentru actiunile de trezorerie. Compania nu a obtinut niciun castig din oferta secundara.
European Goldfields detine mai multe exploatari de minereuri in Romania si a obtinut o licenta de minerit la Certej, in parteneriat cu firma Minvest, care are o participatie de 20% din proiect. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO