ZF 24

Euroins, cel mai mare asigurător RCA, nu mai poate vinde poliţe auto obligatorii

Euroins, cel mai mare asigurător RCA, nu mai poate vinde...

Autor: Anelis Baciu

30.08.2013, 00:08 990

Euroins, asigurătorul cu cele mai mari vânzări de poliţe RCA, nu mai poate emite poliţe auto obligatorii după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras temporar autorizaţia de subscriere pe aceasta clasă ca urmare a unor nereguli identificate la plata despăgubirilor.

„Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfăşurat la Euroins în lunile mai-iunie 2013, control care a vizat verificarea modului de instrumentare şi finalizare a dosarelor de daună şi a modului de respectare a procedurii de soluţionare a petiţiilor de la clienţi“, au afirmat reprezentanţii ASF.

Decizia de interzicere temporară a activităţii de subscriere a fost însoţită de o amendă de 50.000 de lei aplicată directorului general Mihnea Tobescu şi de retragerea avizului pentru funcţia de şef al departamentului de daune bulgarului Stamov Bozhidar Stoyanov.

„Euroins face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de ASF să fie implementat rapid şi eficient. Subliniem că actualii clienţi ai companiei nu sunt în nicio formă afectaţi de noua decizie a ASF. Toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală“, spun oficialii Euroins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO