ZF 24

Euro scade fata de dolar dupa anuntarea datelor privind scaderea vanzarilor de retail in zona euro

Euro scade fata de dolar dupa anuntarea datelor privind scaderea vanzarilor de retail in zona euro
08.01.2008, 17:32 16

Vanzarile de retail din zona euro au scazut in noiembrie cu 1,4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, si cu 0,5% fata de octombrie, potrivit datelor publicate marti de biroul european de statistica Eurostat, informatia determinand deprecierea monedei europene fata de dolar, transmite Reuters.

Analistii anticipau pentru luna noiembrie o crestere a vanzarilor de retail din regiune cu 0,5%, atat fata de luna precedenta, cat si comparativ cu perioada similara a anului 2006.

La nivelul Uniunii Europene, vanzarile de retail au scazut cu 0,2% fata de luna precedenta si au stagnat fata de anul anterior.

Datele sub asteptari au determinat reducerea cotatiei euro la 1,4703 dolari pe unitate, de la nivelul anterior anuntului, de 1,4719 dolari pe euro, in contextul in care un ritm mai lent de dezvoltare economica mareste probabilitatea ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa reduca la un moment dat dobanda de referinta, a declarat Antje Praefcke, analist la Commerzbank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO