ZF 24

ESSA Group, companie românească activă pe piaţa serviciilor de trade marketing şi recrutare de personal, afaceri de peste 24 mil. euro în 2023, plus 24%. „Serviciile de recrutare, selecţie, plasare sau delegare de personal au crescut cu 148% în intervalul 2019-2023, ajungând al doilea serviciu ca importanţă în companie”

Eugen Saulea, fondator al ESSA Group.

Eugen Saulea, fondator al ESSA Group.

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.01.2024, 12:46 63

ESSA Group, companie românească activă pe piaţa serviciilor de trade marketing şi recrutare de personal, fondată de antreprenorul Eugen Saulea în 2004, a înregistrat afaceri de 24,3 milioane de euro la finalul anului 2023, în creştere cu 24% faţă de valoarea de 19,8 milioane de euro din 2022, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. În prezent, compania oferă servicii în sistem leasing şi outsourcing pentru zeci de clienţi, furnizori şi producători, dar şi pentru marile lanţuri de retail.

„Raportându-ne la 2019, considerat drept reper înainte de pandemia de COVID-19, cifra de afaceri a anului 2023 este cu 75% mai mare. Echipa noastră a crezut în potenţialul pe care îl au serviciile de recrutare, selecţie, plasare sau delegare de personal, iar în intervalul 2019-2023 creşterea acestui serviciu a fost de 148%, ajungând al doilea serviciu ca importanţă în companie”, a spus Eugen Saulea, fondator al ESSA Group.

Grupul ESSA deţine mai multe divizii de business, iar printre serviciile din portofoliul companiei se numără: recrutarea şi plasarea de forţă de muncă, BTL şi evenimente, servicii management POSM (materiale comunicare), call center şi merchandising. Potrivit reprezentantului companiei, vârful serviciilor BTL & evenimente a fost în 2019, o divizie care reprezenta 23% din totalul cifrei de afaceri.

„Pierderea volumelor în criza sanitară pentru acest serviciu a fost compensată cu serviciile de recrutare şi plasare de personal, axate pe nevoile imediate ale partenerilor (cu precădere marile lanţuri internaţionale)”.

De asemenea, serviciul de recrutare şi plasare a rămas activ în oferta ESSA, dezvoltat şi personalizat nevoilor partenerilor, iar în 2023 a depăşit 57% din cifra de afaceri în valoare, fiind şi cel mai bun volum al serviciilor de BTL din 2019.

„Acum, s-a identificat şi o revenire a serviciilor de tip BTL, însă volumul este de doar 80% faţă de ceea ce s-a raportat în 2019. Astfel, ponderea serviciilor de tip BTL din cifra de afaceri a anului 2022 este de doar 10,5%, iar astăzi principalul generator de volume rămâne serviciul de manipulare marfă, atât în varianta de leasing de personal, cât şi de externalizare totală.”

Pentru anul 2024, ESSA Group se va concentra pe investiţiile în oameni – prin investiţii în diverse calificări şi creşterea salariilor în funcţie de competenţe, a adăugat Eugen Saulea.

„De curând, ESSA a autorizat o structură de evaluatori şi formatori de personal, având competenţă legală să califice anumite categorii de angajaţi. Structurile interne vor trece printr-o sesiune de formare şi evaluare şi, în baza calificării finale, vor fi încadraţi pe poziţii superioare. Vom investi şi bugete consistente în majorarea salarială în funcţie de aceste competenţe. O altă investiţie majoră va fi în baza materială a companiei, care necesită actualizare sau/şi extindere. Au fost activate, de curând, mai multe conturi/proiecte strategice, cu volume şi expunere mare şi suntem deja cu procesul de extindere al bazei materială în curs de implementare.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO