ZF 24

Erste: Bursa de la Bucuresti are cel mai bun potential de crestere din Europa Centrala si de Est

06.10.2009, 14:14 20

Bursa de la Bucuresti are cel mai bun potential de cresteredintre pietele din Europa Centrala si de Est, deoarece Romania afost afectata sever de valul de aversiune fata de risc generatanterior de criza globala, iar piata locala a ramas la un nivelscazut, potrivit unei analize Erste, preluata de Mediafax.

Astfel, indicele BET al bursei de la Bucureşti are un potentialteoretic pozitiv de 58%, potrivit rezultatelor unui sondaj realizatde analistii Erste in randul a 30 de experti.

Spre comparatie, studiul Erste atribuie bursei de la Viena unpotential pozitiv de 40%, in timp ce Bursa de la Budapesta are celemai slabe perspective din regiune, cu o posibilitate teoretica deavans de 3%.

"Romania se confrunta cu dificultati economice severe si nu neasteptam sa fie printre primele tari din regiune care sainregistreze o revenire rapida. Totusi, Romania a fost afectatasever de valul anterior de aversiune la risc si a ramas la un nivelextrem de deprimat, cu volume de tranzactionare foarte reduse.Odata cu imbunatatirea perspectivelor de stabilizare/revenire aeconomiei globale, companiile din Romania ar trebui sa-si gaseascadin nou locul intr-o lume mai buna. Mai simplu spus, argumentul arfi ca Romania are o performanta a revenirii economice mai slabadecat cele semnalate pe alte piete", se arata in analiza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO