ZF 24

Enel a castigat in sase luni 287 mil. euro din Muntenia Sud

12.03.2009, 11:38 22

Grupul energetic Enel, principalul jucator de pe piata distributiei de energie electrica din Romania, a obtinut anul trecut venituri suplimentare de 287 de milioane de euro din consolidarea afacerilor locale in contextul in care in ultimele sase luni ale 2008 italienii au avut un portofoliu marit dupa achizitia Electrica Muntenia Sud.

Italienii au platit 820 de milioane de euro pentru preluarea Electrica Muntenia Sud, compania care alimenteza Capitala, ajungand la o cota de piata distributiei de energie de 30%, ceea ce a dus si la incasarea unor venituri suplimentare, dar doar in a doua jumatate a anului.

Potrivit documentelor grupului, anul trecut au fost comercializati in Romania, 9,9 TWh, ceea ce inseamna aproximativ 16,5% din tot ceea ce s-a consumt in Romania anul trecut. In afara de Electrica Muntenia Sud, Enel mai detine fostele Electrica Banat si Electrica Dobrogea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO