ZF 24

Emil Cristescu, Bega Grup: Pentru noi, criza economica ar putea sa aduca mai multe oportunităti decat probleme

Emil Cristescu: Pentru noi, criza economica ar putea sa aduca mai multe oportunităti decat probleme
28.10.2008, 14:15 217

Fratii Marius si Emil Cristescu au cladit un adevarat imperiu imobiliar in ultimii ani, fiind creditati cu o avere de peste 820 de milioane de euro. Criza economica globala se repercuteaza asupra celor 40 de companii ale holdingului Bega Grup, dar oamenii de afaceri timisoreni declara ca se repliaza rapid astfel incat "unda de soc" sa nu-i afecteze pe cei 10.000 de angajati ai firmelor lor, scrie Banateanul.

"Cel mai evident efect pe care il resimtim in momentul de fata este stoparea creditelor bancare, ceea ce are urmari asupra planurilor noastre de dezvoltare. Un alt efect imediat a fost acela al scaderii comenzilor venite din partea clientilor europeni. Din fericire, nu avem probleme cu lichiditatile si suntem pregatiti sa abordam criza financiara fara consecinte importante pentru noi. Investitiile au fost amanate pana in momentul in care situatia se mai clarifica", a declarat, în exclusivitate pentru www.banateanul.ro, Emil Cristescu.

Omul de afaceri timisorean estimeaza ca actuala criza financiara ar putea chiar sa aduca beneficii holdingului Bega Grup. "Pentru noi, criza financiara ar putea sa aduca mai multe oportunitati decat probleme. Actiunile au scazut foarte mult la bursa in ultimul timp, aşa ca ne-am repliat rapid si ne gandim sa achiziţionam acţiuni. Desigur, in operatiuni de acest gen sunt riscuri inevitabile si toate lucrurile trebuie facute cu maxima atentie", a spus Emil Cristescu, unul dintre cei mai bogati zece oameni din Romania.

Citeste mai mult despre efectele crizei asupra afacerilor fratilor Cristescu pe www.banateanul.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO