ZF 24

Emanuela Ghyka părăseşte postul de director de comunicare al BRD

Emanuela Ghyka părăseşte postul de director de...

Autor: Razvan Voican

18.03.2014, 00:00 2352

BRD, a doua bancă de pe piaţă după active, îşi schimbă din nou directorul de comunicare, la numai un an şi jumătate după ce o recrutase pe Emanuela Ghyka de la Air France KLM România. Emanuela Ghyka a preluat postul de la BRD practic odată cu instalarea noului preşedinte Philippe Lhotte în noiembrie 2012, în plin scandal iscat de investigarea unui lanţ de fraude în bancă.

Ea venea în BRD după cinci ani în care condusese politica de marketing şi comunicare a gigantului aerian Air France KLM pe piaţa locală, fiind responsabilă inclusiv de comunicarea în situaţii de criză. În cea mai mare parte a lui 2013 BRD s-a concentrat pe acoperirea vulnerabilităţilor din zona de management al riscului şi pe revizuirea procedurilor interne, linia de comunicare nefiind considerată o prioritate. De-abia spre finalul toamnei banca a lansat o nouă campanie de imagine şi poziţionare, cu un nou slogan.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Odată consolidat sistemul de management al riscului, banca îşi propune anul acesta să revină în piaţă pentru relansarea businessului. Emanuela Ghyka este soţia lui Mihai Ghyka, fost director comercial pe segmentul consumer al Vodafone România, care s-a dedicat în ultimul an lucrărilor de renovare a conacului istoric din Moldova al vechii sale familii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO