ZF 24

eMag ţinteşte venituri de 262 mil. euro în 2014, în creştere cu 40%

Iulian Stanciu

Iulian Stanciu

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2014, 11:28 1243

eMag, cel mai mare magazin online din România, a înregistrat anul trecut venituri de 187 mil. euro şi îşi propune pentru anul acesta un rezultat de minim 262 mil. euro, în creştere cu 40%, a declarat într-o conferinţă de presă Iulian Stanciu, directorul general al companiei.

Cifrele prezentate nu include şi vânzările generate de partenerii eMag prin platforma Marketplace, a spus Stanciu. Cu tot cu vânzările din Marketplace anul trecut veniturile eMag au fost de aproximativ 200 de milioane de euro.

Compania a avut anul trecut profit operaţional pozitiv a precizat Iulian Stanciu, fără a oferi detalii. “Profitul operaţional a fost pozitiv anul trecit, iar strict pe România profitul net a fost pozitiv. Având în vedere investiţiile pe pieţele internaţionale profitul net total a fost uşor negativ”, a declarat şeful eMag.

“Evoluţia foarte mare şi accelerată a eMag începe de anul acesta”, a declarat Iulian Stanciu în legătură cu 2014, precizând că retailerul va intra pe noi categorii până la finele anului, cele mai importante dintre ele fiind: alimentele, produsele şi accesoriile sportive, acesoriile auto şi segmentul de fashion.

Compania nu mai este doar un retailer IT&C ci un retailer online generalist cu acoperire regională, a punctat Iulian Stanciu.

“Ne-am transofrmat într-un retailer generalist cu investiţii destul de mari. Am plecat de la un magazin românesc şi bazându-ne pe încrederea acordată de oameni, ne-am transformat într-un retailer regional cu foarte multe categorii de produse, un retailer generalist”.

Retailerul va face în acest an investiţii de 11,5 mil. euro, faţă de 5,4 mil. euro în 2013, a declarat şeful eMag, adăugând că suma va fi împărţită astfel: 3 mil. euro în tehnologie, 2,5 mil. euro în logistică, 4,5 mil. euro în extinderea internaţională şi 1 mil. euro în dezvoltarea echipei şi competenţelor echipei eMag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO