ZF 24

eJobs: Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de învăţământ: între 3.000 şi 4.500 de lei pentru o educatoare şi 5.000-8.000 lei pentru un profesor de gimnaziu

eJobs: Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de...

Autor: Roxana Rosu

09.09.2023, 13:01 1380

Sistemul privat de învăţământ este o alternativă către care se îndreaptă un număr tot mai mare de candidaţi care au experienţă sau care vor să lucreze în sectorul de educaţie, iar salariile pornesc de 3000 lei pentru educatoare şi ajung la 5.000-8.000 lei pentru un profesor de gimnaziu, arată datele colectate de eJobs.

Plafoanele salariale variază semnificativ în funcţie de experienţa pe care o au candidaţii şi de certificările profesionale obţinute. Cele mai mari salarii sunt în Bucureşti, în oraşele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

„Este, totodată, un domeniu în care retenţia de personal este esenţială şi, pentru asta, angajatorii sunt atenţi la pachetele pe care le oferă candidaţilor. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge şi la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare şi certificare profesională. Transparenţa salarială este un alt element de care angajatorii din acest domeniu ţin cont pentru că ştiu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afişat în anunţul de angajare”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Un educator care lucrează într-o grădiniţă privată din Bucureşti câştigă între 4.000 şi 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.000 şi 4.000 de lei.

În cazul şcolilor private, pragurile salariale diferă în funcţie de ciclul de învăţământ.

Astfel, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, dacă salariul unui învăţător debutant este de aproximativ 3.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puţin 5 ani de experienţă depăşeşte 4.500 de lei.

Un profesor din ciclul gimnazial câştigă între 5.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime, dar şi de specializarea pe care o are.

„Deşi vorbim despre joburi care se adresează atât candidaţilor entry level, cât şi celor cu experienţă, angajatorii au o serie de cerinţe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite, dar şi o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilităţi de comunicare cu copiii şi cu părinţii şi răbdare”, detaliază Roxana Drăghici.

Începând cu luna iulie a acestui an, şi personalul din sistemul de stat au primit salarii majorate, în urma grevei care a avut loc la finalul lunii mai şi începutul lunii iunie. Creşterile au pornit de la 760 de lei net şi au ajuns până la 1.420 de lei net, adică o majorare de 25% la toate categoriile.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 30.000 de joburi. Aproximativ 1.000 aparţin angajatorilor din domeniul educaţie. De la începutul anului, aproape 6.000 de joburi au fost postate pentru acest sector. Acestea au adunat 220.000 de aplicări. Peste 70% dintre aplicări au venit din partea candidaţilor din segmentul entry şi mid level, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO