ZF 24

Ediţia de vară a Festivalului RO-Wine, Summer Edition: Rosé&Bubbles, va avea loc la Mamaia, pe 16 iulie

Ediţia de vară a Festivalului RO-Wine, Summer Edition:...
13.07.2016, 18:36 307

RO-Wine Summer Edition: Rosé&Bubbles, o ediţie inedită, de vară, a Festivalului RO-Wine, se va desfăşura la Mamaia, sâmbătă, 16 iulie, festivalul fiind găzduit de Fratelli Beach & Club, unde, între orele 12:00 şi 20:00, vor putea fi degustate peste 100 de vinuri rosé şi spumante, româneşti şi străine.

După succesul de care s-a bucurat cel mai nou festival de profil din ţară, RO-Wine The Wine Festival of Romania - primul festival internaţional de vinuri premium din România, desfăşurat în perioada 21-22 mai, organizatorii acestuia propun un nou eveniment, la care vor lua parte producători de vin din România şi din străinătate.

Selecţia cramelor la festival va fi la fel de riguroasă ca la ediţia desfăşurată recent la Bucureşti, participarea făcându-se exclusiv pe bază de invitaţie. În cadrul festivalului desfăşurat la Mamaia, fiecare producător va putea prezenta cel mult cinci etichete. Spre deosebire de majoritatea festivalurilor de profil din România, vizitatorii vor putea nu numai să deguste, ci şi să cumpere vinurile preferate.

“Conform unui studiu al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) efectuat în 2015, cinci ţări – Italia, Franţa, Spania, Rusia şi Germania – produc 73% din totalul de spumante din lume, iar patru ţări – Italia, Spania, Franţa şi SUA – produc 80% din totalul de vinuri rosé din lume. Italia deţine recordul la producţia de spumante şi Franţa la producţia de rosé-uri. 30% din consumul mondial de vin liniştit este vin rosé, iar 9% din totalul de vin consumat în lume este vin spumant. RO-Wine Summer Edition: Rosé&Bubbles este un festival prin care dorim să încurajăm trendul mondial în evidentă creştere şi în România”, a declarat Marinela Ardelean, preşedinte şi totodată unul dintre organizatorii festivalului, autoarea ghidului “The Wine Book of Romania”.

Vinurile producătorilor prezenţi în “The Wine Book of Romania” - primul ghid care reuneşte cele mai bune vinuri din România şi din Republica Moldova, care a fost lansat în luna aprilie - nu vor fi supuse preselecţiei.

Standurile vor avea un design autentic şi uniform pentru toţi producătorii, design realizat de Mihai Popescu, cel care a câştigat, în 2015, marele premiu la evenimentul Restaurant & Bar Design Awards, desfăşurat la Londra.

RO-Wine The Wine Festival of Romania, festival desfăşurat în perioada 21-22 mai 2016, la Bucureşti, a reunit vinurile de top româneşti, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internaţional. În prima ediţie a festivalului au putut fi degustate vinurile de top a peste 60 de producători.

Fondatorii RO-Wine The Wine Festival of Romania sunt Marinela Ardelean (preşedinte şi organizator), Mihai Popescu (organizator) şi Liviu Popescu (organizator).

Marinela Ardelean este preşedinte şi organizator RO-Wine The Wine Festival of Romania. Degustător profesionist, autor, brand manager în industria enogastronomică, cu o experienţă de aproape zece ani în industria vitivinicolă, Marinela este profesor şi lector la Italian Chef Academy (Roma). Cu un MBA în vinuri şi specializări în Italia, Franţa şi China, Marinela Ardelean lucrează în prezent la ediţia a doua a ghidului “The Wine Book of Romania”, care reuneşte cele mai bune vinuri din România şi din Republica Moldova.

În cadrul reality show-ului “The War of Wineries”, ce urmează să fie difuzat în acest an în Italia (de postul Fox Live), Marinela este membră în juriul care va selecţiona cel mai bun producător de vinuri în Italia.

Mihai Popescu este organizator RO-Wine The Wine Festival of Romania. Cu o experienţă de peste 15 ani în HoReCa, Mihai Popescu s-a remarcat atât prin designul realizat pentru peste 100 de restaurante, baruri şi cluburi, cât şi prin prisma localurilor pe care le conduce. A câştigat, în 2015, marele premiu la evenimentul Restaurant & Bar Design Awards ce a avut loc la Londra. Mihai deţine Twins Studio, birou de arhitectură şi design ce a proiectat şi a produs cadrul exclusivist în care se va desfăşura evenimentul.

Liviu Popescu este organizator RO-Wine The Wine Festival of România. Este manager de evenimente şi reprezintă o referinţă în industria HoReCa din România. Până în anul 2005 Liviu Popescu a fost directorul general Le Club, în cadrul Hotelului Sofitel, iar în prezent se ocupă de campania PR şi strategia de dezvoltare pentru Grupul Fratelli. Printre altele, Liviu Popescu este şi vicepreşedinte HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.

Mai multe detalii despre Ediţia de vară a Festivalului RO WINE, The Wine Festival of Romania, pot fi aflate pe site-ul http://www.romaniawinefestival.com/.

Partenerii RO-Wine Summer Edition: Rosé&Bubbles sunt: Banca Transilvania, Selgros Romania şi Sobranie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO