ZF 24

Economia Statelor Unite va creste lent in urmatorii doi ani

24.09.2006, 17:08 15

Economia Statelor Unite isi va mentine ritmul lent de crestere in urmatorii doi ani, dar avansul economic s-ar putea accelera ulterior, in lipsa aparitiei unor socuri, apreciaza analistii.
Cea mai dezvoltata economie din lume va traversa o perioada de crestere lenta, ca urmare a influentei exercitate de inflatia ridicata, in contextul in care persista incertitudinile privind necesitatea majorarii ratei dobanzii de referinta pentru a tempera avansul preturilor sau, dimpotriva, reducerii dobanzilor pentru a stimula cresterea economica.
"Este posibil ca situatia sa nu se inrautateasca puternic, dar nici nu se va imbunatati semnificativ pentru o perioada destul de lunga", a afirmat Ken Goldstein, analist la Conference Board.
Conference Board a anuntat, in aceasta saptamana, ca indicele care cuprinde cei mai importanti indicatori economici ai economiei Statelor Unite a atins, in august, cel mai scazut nivel din ultimul an, aratand ca ritmul lent de expansiune economica se va mentine si in perioada urmatoare, iar cheltuielile efectuate de companii vor scadea. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO