Economia Statelor Unite va creste lent in urmatorii doi ani

Ziarul Financiar 24.09.2006
Economia Statelor Unite isi va mentine ritmul lent de crestere in urmatorii doi ani, dar avansul economic s-ar putea accelera ulterior, in lipsa aparitiei unor socuri, apreciaza analistii.
Cea mai dezvoltata economie din lume va traversa o perioada de crestere lenta, ca urmare a influentei exercitate de inflatia ridicata, in contextul in care persista incertitudinile privind necesitatea majorarii ratei dobanzii de referinta pentru a tempera avansul preturilor sau, dimpotriva, reducerii dobanzilor pentru a stimula cresterea economica.
"Este posibil ca situatia sa nu se inrautateasca puternic, dar nici nu se va imbunatati semnificativ pentru o perioada destul de lunga", a afirmat Ken Goldstein, analist la Conference Board.
Conference Board a anuntat, in aceasta saptamana, ca indicele care cuprinde cei mai importanti indicatori economici ai economiei Statelor Unite a atins, in august, cel mai scazut nivel din ultimul an, aratand ca ritmul lent de expansiune economica se va mentine si in perioada urmatoare, iar cheltuielile efectuate de companii vor scadea. Med iafax