ZF 24

Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Autor: Adrian Petculescu

19.12.2014, 15:01 385

La începutul acestui an, britanicul s-a retras din funcţie, după ce a fost acuzat că a mituit un bancher, în cadrul tranzacţiei din 2005, prin care fondul de investiţii CVC Partners a intrat în posesia unei cote din drepturile comerciale ale F1 deţinute de banca BayernLB. Însă Ecclestone şi-a continuat activitatea executivă în cadrul grupului.

În luna august, tribunalul din Munchen a pus capăt procesului de corupţie în care era judecat Bernie Ecclestone, în schimbul achitării sumei de o sută de milioane de dolari (74 milioane de euro) de către omul de afaceri britanic.

O altă revenire în Formula One Group este cea a fostului preşedinte Ferrari Luca di Montezemolo. Între 2012 şi 2014, italianul a reprezentat Scuderia ca director non-executiv în FOG, dar a fost înlocuit după ce a părăsit postul de la Ferrari. El revine acum în aceeaşi poziţie.

Tot ca director non-executiv a fost cooptat şi omul de afaceri britanic Paul Walsh, fost CEO a companiei producătoare de băuturi alcoolice Diageo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO