Caută doar în titlu
ZF 24

E oficial: Guvernul taie subvenţiile pentru energia verde. A fost aprobată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea schemei de sprijin

Guvernul a adoptat în şedinţa de de azi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 220/2008 prin care se stabileşte schema de sprijin pentru energia verde.

Astfel, începând cu 01.07.2013, se amână acordarea unui număr de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde) de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (două certificate verzi). Recuperarea certificatelor verzi se va face începând cu 31.03.2017 pentru centralele hidro şi solare, respectiv începând cu 01.01.2018 pentru centralele eoliene.

Proiectul mai prevede limitarea acreditării centralelor/grupurilor electrice pentru aplicarea sistemului de promovare prin certificate verzi până la nivelul total anual al capacităţilor instalate în centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile, care este stabilit în Planul Naţional de Acţiune în Domeniul Energiei Regenerabile.

Proiectul nu mai cuprinde facilităţile pentru marii consumatori de energie. Iniţial, 50% din cantitatea de energie electrică livrată consumatorilor finali cu un consum anual mai mare de 150.000 de MWh trebuia să fie exceptată de la prevederile Legii 220/2008.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.